Menu
Veluwe

Overnachten op de Veluwe

Overnachten op de Veluwe

Tijd voor een nachtje weg in de natuur? Op de Veluwe zit u daarvoor op de juiste plek. U komt hier niet alleen tot rust maar kunt ook genieten van fiets of wandel routes of leuke activiteiten. Kom eens overnachten op de Veluwe en ontdek dit prachtige natuur gebied eens met vrienden of familie.

Met familie overnachten op de Veluwe

Natuurlijk is het belangrijk om kinderen iets over de natuur te leren, waar kan dit nou beter als op de Veluwe? Voor kinderen zijn er speciale wandelroutes die kort maar erg leerzaam zijn. Kies eens voor het kabouterpad met de leuke opdrachten en volg de kabouters om de route te kunnen volgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om samen op pad te gaan met een boswachter die natuurlijk er op let dat het geschikt is voor alle kinderen.

Natuurlijk is het niet alleen in de bossen of op de hei genieten maar bij het hotel of vakantiepark is er ook genoeg te doen met de kinderen. Alleen van de speeltuin worden ze al blij laat staan dat er een zwembad is. Er is niet veel nodig om kinderen te vermaken en blij te zien spelen. Natuurlijk kunt u er zelf ook ontspannen tijdens een lekker diner en een goed ontbijt de volgende ochtend. Soms is er bij het restaurant een speelhoek waar de kinderen kunnen kleuren terwijl jullie even kunnen ontspannen.

Fiets en wandel paradijs

De Veluwe is natuurlijk het paradijs voor fietsers en wandelaars. Het prachtige natuur gebied de Hoge Veluwe is dan ook zeker een bezoek waard. Heeft u geluk dat u eens herten, zwijnen of misschien zelfs een vosje ziet? Houdt de camera dan bij de hand want op de Veluwe zitten deze prachtige veel te vinden. Om meer kans te hebben dat u ze ziet kunt u het beste vroeg in de ochtend gaan of wanneer het begint te schemeren. Naast de prachtige dieren zijn er natuurlijk genoeg verharde fietspaden die toch helemaal door de natuur gaan. Liever wandelen? Deze paden gaan dan ook echt door de natuur heen zonder aangelegde paden dus trek goede schoenen of laarzen aan.

De Veluwe bestaat niet allen maar uit nationaal park de Hoge Veluwe. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de fietsknoop punten volgend of zoek een handige paaltjes route uit zodat u niet op de kaart hoeft te kijken. Niet alleen bij mooi zonnig weer heeft de Veluwe iets speciaals maar ook bij dichte mist of donkere wolken heeft de Veluwe iets unieks.

Golfen op de Veluwe

Houdt u er van op op de golfbaan te staan? Ook op de Veluwe zijn er golfbanen te vinden die erg gevarieerd kunnen zijn. Ga eens een dagje golfen en maak een combinatie met een dagje fietsen en wandelen. Zo kunt u sportief genieten en ook nog een stukje Veluwe ontdekken. Gaat u liever voor een geheel golfweekend dan kunt u natuurlijk ook meerdere dagen golfen.  Zo golft u eens op een andere baan wat erg leerzaam kan zijn, ook wanneer u al een lange tijd golft. Blijf dus eens overnachten op de Veluwe om eens een balletje te slaan.

Tijd voor een weekend met vrienden of vriendinnen?

De Veluwe zit vol met gave activiteiten. Dat is misschien niet gelijk waar u aan denkt bij de Veluwe maar dit kan voor een zeer geslaagd weekend met vrienden zorgen. Houden jullie van een stoere activiteit dan kunt u eens naar het klimbos gaan en de verschillende parcoursen afleggen. Verken de Veluwe eens per buggy en maak een route met ook onverharde wegen. Is dit misschien toch iets te veel van het goede dan kunnen jullie ook toeren met een scooter of probeer te ontsnappen uit een escape room.

Zijn jullie met zijn tweeën of met 10 personen met een vriendenweekend is het altijd gezellig. Kies voor een luxere locatie en slaap op een hotel kamer. Willen jullie juist alle tijd met elkaar door brengen dan kan ook een groep accommodatie zijn waarbij jullie tot in de avond nog spelletjes kunnen doen.

Ontspannen tijdens de wellness

Is het even tijd om tot uw zelf te komen? Adem de frisse lucht in en ontspan tijden een behandeling of sauna bezoek. Doordat u midden in de natuur zit komt u al tot rust dus wanneer er wellness bij zit is het echt even genieten. Kies voor een gezichtsbehandeling zodat u weer een frisse uitstraling krijgt of maak uw nek en schouders los tijdens een massage. Duik het zwembad in om af te koelen na even in de sauna gezeten te hebben.

Natuurlijk is na een dagje welness het weekend nog niet voorbij dus blijf daarna ook nog eens lekker dineren. In de avond kunt u ook nog gebruik maken van de faciliteiten of zoek juist een plekje op aan de bar om te ontspannen onder genot van een wijntje.

Culinaire hoogstand

Houden jullie er juist van om eens culinair te genieten. Na een hele dag in de natuur te zijn geweest is het tijd om heerlijk te dineren. Bij het hotel is er een heerlijk 3, 4 of zelfs 5 gangen diner waar u van kunt genieten. Zit er een bijpassend wijnarrangement bij dan zal het de smaken alleen nog maar meer versterken en is het een heerlijke combinatie. Bij elk gerecht heeft u dan ook een andere wijn voor een culinair en geslaagde avond.

Niet alleen een diner is culinair maar ook een high tea met diverse kleine hapjes. Een uitgebreide ontbijt zijn allemaal culinaire dingen waar u van kunt genieten. Wanneer jullie even een nachtje weg zijn op de Veluwe zal het ontbijt er anders uitzien als thuis zonder zelf hier iets voor de hoeven regelen.

Genieten met zijn tweetjes

Natuurlijk kan een romantisch nachtje weg niet ontbreken aan deze lijst. Kom dan ook eens met uw man, vrouw, vriend of vriendin genieten op de Veluwe. Daarbij kan het een wandel weekend, weekendje wellness of juist vol met activiteiten zitten. Wat jullie romantisch vinden verschilt echte per persoon of per stel. Houden jullie er van om een romantisch wandeling te maken en een leuke plek op te zoeken voor een lunch? Het kan natuurlijk ook zijn dat jullie er van houden om een museum te bezoeken of naar een dierentuin te gaan.

Kies een zelfde soort uitje als jullie eerste date of kies iets wat veel voor jullie betekend. Maakt het dan eens extra romantisch door een cadeautje te regelen of geeft juist dit hele weekend cadeau. Zorg dus voor iets waar hij of zij blij van wordt, een bosje bloemen, chocola of maak je hem of haar vrolijker met speciaal biertjes?  Zo wordt het weekend waar jullie echt blij van worden en dus even romantisch kunnen genieten.

Heeft u nog tips nodig voor het overnachten op de Veluwe

  1. Romantiek in de Veluwse bossen met deze 3-daagse aanbieding
  2. Hap en Trap arrangement op de Veluwe – 3 daags fietsarrangement
  3. 3 daags Billy Backpack arrangement – Kids for Free
  4. 3-daags seizoensarrangement in Gelderland – Genieten van een fenomenaal uitzicht
  5. SUPER vriendinnenweekend op de Veluwe – leuke activiteiten en overnachten in een Finse Chalet
  6. Wegdromen en Culinair genieten op een kasteel in Midden Nederland
  7. SUPER nachtje weg op de Veluwe – KIDS for FREE
  8. Vriendinnenweekend – Culinaire verwennerij op de Veluwe
  9. Kom volledig tot rust tijdens het 3-daags Wellnessweekend op de Veluwe
  10. 3-daags wandel arrangement op de Veluwe met verblijf in Luxe hotelkamer